Pages

16 April 2010

Pemilik Cintaku Setelah Allah dan Rasul-Nya

"Kalau suka jumpalah ibu bapa.Sayangnya tiada yang berani, tanda tak bersedia. Kalau tak sedia, kenapa nak bercinta..?? Bukankah itu pintu zina semata-mata? Nauzubillah.."


"Bergetar hebat seluruh jiwa saat pertama kali dahiku dikucup suami. Indahnya..!! Pastinya takkan ku nikmati getaran seindah ini andai telah terbiasa bersentuhan sebelum bernikah lagi. Indahnya syariat Tuhan yang mengatur kehidupan."


-Fatimah Syarha Mohd Noordin- dalam bukunya ' Pemilik Cintaku setelah Allah dan Rasul-Nya'.

Antara tulisan yang ditulis oleh Fatimah Syarha dalam bukunya. Sewaktu membaca buku ni, terasa bahagia aku. Kerana apa..??..terbayang saat indah itu difikiran memikirkan bagaimana pula aku..Sekali sekali terfikir dengan rakan-rakan aku yang masa ini tengah 'sweet couple' katankan..sebelum kahwin lagi dah boleh pegang2..sentuh2..dah boleh cerita masalah peribadi..boleh keluar bersama..makan bersama..panggil sayang2 abang2..ooohhhh..bahagianya hubungan yang tidak halal ini..bagaimana pula bila sudah bernikah nanti..pastinya nikmat berpegangan tangan..bersentuhan antara suami isteri itu sudah 'haus' dan sudah tidak terasa nikmatnya kerana telah terbiasa sebelum bernikah lagi..ia sudah 'terkikis' dan sudah tidak ada 'feel' lagi..Ya Allah..jauhilah aku daripada itu semua..

Buku ini ada panduan dan ada pengajaran yang banyak boleh di ambil untuk membina keluarga dan rumahtangga yang bahagia..kepada rakan-rakan saya yang anti dengan orang yang menegur mereka bercouple dan merasa benci dan tidak suka kepada orang yang menegur kamu bersama dengan wanita yang bukan mahram dengan kamu..maka..bencilah setakat yang kamu mampu..herdik lah setakat yang boleh..perlilah setakat yang terdaya..kerana mereka itu tidak rugi sedikit pun daripada nasihat yang diberikan kepada kamu..sebaliknya kamu yang akan terima pembalasannya..

Kalau nak terasa bahagia cubalah baca buku ini...best..!!No comments:

COPYRIGHT@HAK MILIK PURNAMANIZAM